Jump to content
Area-Games zaFEST

După o scurtă inactivitate am decis să readucem la viață acest proiect.

TS.AREA-GAMES.RO

În decursul a patru ani de existență am reușit să dezvoltăm acest proiect până în pragul în care am fost locul 1 pe România o perioadă bună de timp, în prezent ne clasăm în cele mai populare servere din clasamentul mondial, o realizare cu care ne mândrim !

Mr.Pawno

Regulamentul general al serverului

Recommended Posts

Regulamentul general al serverului

 

- > Informatii generale:

 

Regulamentul este actualizat periodic, datoria fiecarui jucator este de a lua la cunostinta regulamentul.

Majoritatea dovezilor sunt valabile timp de 24h (Dm, Limbaj, Comportament non-rp, etc)

Dovada pentru tractarea vehiculului este valabila timp de 24h de la primirea email-ului cu notificarea tractarii.

Dovezile pentru alte situatii (abuzuri, inselatorii sau alte situatii de genul acestora) se pot lua in considerare in mai mult timp.

Dovezile pentru bug abuse, sau alte situatii legate de animatii sau texture, sunt valabile timp de 72h.

O reclamatie impotriva liderului se poate face in maxim 7 zile de la incident (nesanctionare/sanctiune acordata gresit, etc).

Reclamatiile impotriva liderilor:

  • In cazul in care membrul unei factiuni primeste o sanctiune aiurea din partea liderului, numai acesta are dreptul de a reclama liderul pentru rezolvarea situatiei.
  • In cazul in care membrul unei factiuni nu este sanctionat intr-o reclamatie desi ar fi trebuit, doar jucatorul ce a reclamat membrul va putea sa reclama liderul pentru rezolvarea situatiei.
  • In cazul unor nereguli pe /f (liderul injura pe x,y ..) oricine poate reclama liderul.
  • In cazul unor greseli facute de lider (nesanctionare, reguli gresite in regulament, demisie cu reclamatie deschisa… etc) orcine poate reclama liderul.

Editarea de dovezi este sanctionata cu ban 7 zile la prima abatere (depinde gravitatea cazului), iar la a doua abatere se va sanctiona cu ban permanent.

Oferirea sau cererea de bani/bunuri pentru a retrage o reclamatie este sanctionata cu warn.

 

 - > Limbaj:

 

Limbajul vulgar, ofensator sau rasist este strict interzis si va fi sanctionat ca atare.

Nu sunt premise injuraturile sau jignirile de orice fel (asta incluzand si prescurtari sau alte moduri subtile de a adresa cuvinte jignitoare)

Nu este permisa jignirea oricarui jucator folosind (****,----,$#@!) sau alte semne.

Regulamentul de limbaj li se aplica tuturor jucatorilor, nu conteaza ca sunt sau ca nu sunt intr-o factiune.

Jignirile, cuvintele ofensatoare se sanctioneaza cu mute/warn in functie de gravitate.

Playerii care vor spama in continuu vor fi sanctionati cu mute 10 minute.

Limbajul vulgar la adresa server-ului sau a staff-ului sunt sanctionate cu ban 1-7 zile in functie de abateri (Indiferent daca este pe clan sau walkie talkie)

Glumele proaste sau acuzatiile nefondate la adresa staff-ului sunt sanctionate cu warn sau ban, in functie de caz.

Jucatorii de nivel 1-2 vor primii ban permanent inca de la prima abatere.

Amenintarile legate de viata reala, amenintarile cu flood si acuzatiile nefondate se vor sanctiona cu ban timp de 1 zi.

Jucatorii ce fac parte dintr-o factiune si folosesc limbaj vulgar intr-o reclamatie pot fi sancitonati si de catre lider in cadrul factiunii.

Limbajul vulgar pe chat-uri pe care le pot vedea toti jucatorii (/live, /ad, etc) se va sanctiona cu ban 1-7 zile, in functie de gravitate.

Abuzul jucatorilor ce fac parte din factiuni care permit accesarea uno chat-uri globale precum (/gov,/news) cu scopul de a face reclama, a injura sau orice alta fapta de aceeasi natura vor fi sanctionati cu ban 7-14 zile de la prima abatere si uninvite cu 60FP

Glumele proaste si batjocora se pot sanctiona cu warn la prima abatere si ban 1-7 zile la urmatoarele abateri.

Glumele proaste sau informatiile eronate la adresa serverului sau comunitatii duc la sanctionarea cu mute 20 minute la prima abatere, sanctiunea creste in functie de abateri. Exemplu de informatii eronate sau glume proaste: "se da wipe la server", "server de donatii si plin de nobi mai bine joc altundeva".

Sunt interzise ad-urile în batjocură, aiurea și cele ce conțin jigniri, cuvinte ofensatoare. Abaterea de la această regula este sancționată cu warn.

/ad-ul este folosit pentru a vinde/cumpăra bunuri, pentru a anunța un eveniment, pentru a recruta în clan, etc.

Limbajul vulgar pe chat-ul clanului (/c) nu este sancționat.

Limbajul vulgar pe chat-ul factiunii (/f, /r) este sancționat de către lider/sublider.

 

- > Deathmatch si comportament non-rp:

Deathmatch-ul se definește prin atacarea unui jucător sau a vehiculului în care se află.

Deathmatch-ul ce implică arme o să fie sancționat cu jail și suspendarea licenței de arme pe perioadă limitată.

Deathmatch-ul cu pumnii, drive-by (DB), kamikaze, comportament-ul non-rp, etc, o să fie sancționat cu jail fără suspendare de licență.

Non-rp-ul efectuat cu intentie se va sanctiona cu warn.

Folosirea elicei elicopterelor cu scopul de a omora alți playeri este de asemenea sancționată cu jail fără suspendare de licență.

Este permis deathmatch, drive-by, kamikaze, comportament non rp, etc DOAR pe polițiștii on-duty.

Polițiștii în cauză vă pot acorda wanted.

Pentru toate situatiile de mai sus, in cazul unei reclamatii pe panel, cei ce fac parte din factiune vor fi sanctionati doar in cadrul factiunii de catre lider cu FW.

Orice jucator ce este surprins pe joc de catre un admin incadrandu-se in regulile de mai sus primeste jail in functie de actiunea ce are loc la acel moment. (DM/DMP) - Politistii nu se incadreaza in aceasta regula, deoarece poate fi vorba de un suspect cu wanted sau victime colaterale. (Aici se poate deschide reclamatie la factiune).

Folosirea vehicului de tip 'Monster Truck' pentru a face Drive-by/comportament non-rp este sanctionat cu jail fara suspendare de licenta. Este interzis sa folositi acest vehicul in acest scop inclusiv pe politisti. Membrii factiunilor vor fi sanctionati DOAR cu jail si in cazul unei reclamatii pe panel. Membrii nu vor fi sanctionati in cadrul factiunii.

Le este permis jucatorilor ce stau pe G in acest tip de vehicul sa traga dupa un politist on-duty, acestia la randul lor va pot acorda wanted.

Deconectarea din joc cu scopul de a evita contactul cu polițiștii este sancționată cu warn.

 

- > Bug abuse:

 

Exploatarea unui bug pentru a te avantaja este strict interzisă și este sancționată în funcție de situație.

Exploatarea bug-urilor la vehiculele de tip bike, mountain bike, bmx (mega-jump) cu scopul de a evita contactul cu polițiștii este sancționată cu warn.

Exploatarea bug-urilor legate de texturi, ascunderea cu wanted într-un loc inaccesibil în mod normal este sancționată cu warn.

Este interzisă intrarea repetată într-un interior cu scopul de a scăpa de polițiști, acest lucru se sancționează cu warn.

Exploatarea bugurilor de tip C-bug / C-shot este sancționată cu suspendarea licenței de arme timp de 10h, indiferent de abateri și indiferent daca este abuziv (fast) sau nu.

 

- > Clanuri:

 

Încălcările legate de limbaj pe chat-ul clanului nu sunt sancționate de către administrație, dacă liderul clanului nu permite acest lucru poate lua atitudine.

Vânzările/cumpărările de clanuri sunt interzise, acest lucru este sancționat cu ban 3 zile la prima abatere și 7 zile la următoarea.

Cererea de bunuri pentru rank-up sau invite în clan este sancționată cu warn la prima abatere și ban 3 zile la următoarele.

 

- > Reclamă:

 

Jucătorii ce fac reclamă la servere de SA:MP o să fie sancționați cu ban 14 zile la prima abatere și ban permanent la a doua abatere.

Jucătorii cu level 1-3 o să primească ban permanent de la prima abatere.

Reclama la cheat-uri sau site-uri ce promovează cheat-uri este sancționată poate duce și la banarea permanentă a contului, depinde de situație.

 

- > Cheat-uri și moduri interzise:

 

Orice mod ce îți oferă un avantaj evident față de alți playeri este interzis.

Pentru mafioti: Orice mod ce îți mărește zona de hit pe skin este interzis si se sanctioneaza cu ban 7 zile.(Ex: skinurile cu dimensiune mai mare decat cele originale).

Cheat-urile sunt complet interzise pe server și sunt sancționate cu ban.

Orice urma de cheats este sanctionata, nu agreem jucatorii ce au folosit/folosesc cheats.

Orice modificare de textura a jocului care iti permite sa tragi prin pereti/sa mergi prin pereti duce la banarea permanenta a contului.

Orice mod/cheat sau cheat ce modifica comportamentul unui vehicul (viteza, acceleratie, stabilitate, moduri de nos, flip, etc) se sancționează cu ban 30 de zile.

Orice mod/cheat ce îți modifică viteza de alergat, moduri ce îți permit să zbori, să sari mai mult sau să te teleportezi se sancționează cu ban 30 de zile.

Orice mod/cheat ce înregistrează și redă o rută exactă, fie pe jos sau într-un vehicul, folosit cu scopul de a practica jobs este interzis și se sancționează cu ban 30 zile.

Orice mod/cheat ce înregistrează și redă o rută exactă, fie pe jos sau într-un vehicul, este interzis și se sancționează cu ban 3 zile la prima abatere și ban 7 zile la a doua abatere, fiind considerat autoclicker.

Orice mod/cheat care îți permite să faci ore jucate când nu ești la PC este considerat autoclicker și este sancționat cu ban 3 zile la prima abatere și ban 7 zile la a doua abatere.

Regula se aplică si jucătorilor ce se folosesc de animații pentru a face ore jucate când nu sunt la PC.

Jucătorii de nivel 1 ce fac autoclicker o să fie banați permanent.

Orice mod care îți îți modifică poziția țintei, damage-ul sau traiectoria gloanțelor (aimbot, norecoil, damage hack, rapid fire, no-reload, etc) se sancționează cu ban 90 de zile, cu exceptia celor care permit trecerea gloantelor prin texturi prin care in mod normal nu pot trece (acele modificari duc la banarea permanenta la contului).

Orice mod care îți permite să vezi jucătorii de la o distanță mai mare decât cea a serverului (wall-hack, bone esp, nametag hack), orice mod care îți permite să vezi prin texturi se sancționează cu ban 90 de zile.

In cazul mafiotilor si nu numai, este recomandat sa va filmati la war-uri / paintball deoarece atunci cand sunteti acuzati de cheats, de cele mai multe ori o dovada din perspectiva voastra va poate dovedi nevinovatia, evitand o sanctiune drastica.

Modurile ce produc animatii ce nu sunt posibile pe server prin comenzi sunt interzise si se sanctioneaza cu ban 1 zi.

Jucătorii de nivel 1-3 ce folosesc cheat-uri / moduri interzise o să fie sancționati cu ban permanent de la prima abatere.

Necooperarea cu administratorii, ascunderea de cheat-uri si moduri interzise (incluzând ștergerea și modificarea log-urilor sistemului de operare) este sancționată cu ban 7 zile.

Distribuirea/promovarea de cheats o să fie sancționată cu ban permanent în funcție de situație.

Jucătorii banați pe mai multe conturi pentru cheats o să primească ban permanent pe toate conturile deținute.

Jucătorii ce fac parte dintr-o mafie și vor fi banați pentru cheats, o să primească ban și pe conturile secundare cu care aplică într-o mafie, în perioada sancțiunii de ban. Jucatorii ce incalca aceasta regula de minim 2 ori, o sa fie restrictionati din a mai juca intr-o factiune de tip mafie pe orice cont din momentul instaurarii. (spre ex. un jucator primeste ban pentru cheats, apoi intra in mafii pe conturi secundare pe perioada banului, in urma aplicarii regulii de 2 ori, acesta o sa fie restrictionat permanent pe orice cont)

Modul FPS Unlocker este interzis doar mafiotilor si se sanctioneaza cu warn la prima abatere, ban o zi la a doua abatere si ban 7 zile la urmatoarele abateri.

Modul poate veni sub extensia .asi sau valorile modificate ale fisierului samp.dll din folderul principal al jocului.

 

- > Conturi:

 

Nu ne ocupăm de recuperarea conturilor sparte.

Fiecare jucător este responsabil de contul său, administratorii nu se vor implica în aceste cazuri.

Majoritatea conturilor sparte sunt fie vândute sau împrumutate, serverul nu are probleme de securitate, datele de logare sunt imposibil de aflat de către oricine.

 

- > Afaceri interzise și înșelătorii:

 

Jucătorii pot face schimb de bunuri folosind comanda /trade în care se va afișa un dialog unde puteți propune un schimb (4 items / player) ce conține mai multe bunuri (bani, business-uri, case, vehicule etc).

Înșelatoriile sunt sancționate cu ban 7 zile la prima abatere, 14 zile la a doua abatere și ban permanent la a treia.

În cazul unei înșelătorii, jucătorul inșelat poate reclama hoțul pe panel.

Jucătorii de nivel 1-3 o să primească ban permanent de la prima abatere.

Orice mod de a manipula un jucător pentru a îi obține bunurile se poate considera înșelătorie și este sancționat.

Tentativele de înșelătorie sunt sancționate exact la fel ca furtul.

Vânzările/schimburile de conturi sunt sancționate cu ban permanent.

Încercarea de a cumpăra un cont duce la aceleași sancțiuni.

Afacerile cu bunuri ce nu țin de joc sunt sancționate cu ban permanent.

Jucătorii ce se folosesc de mai multe conturi pentru înșelatorii o să primească ban permanent pe toate.

Jucătorii ce organizează evenimente într-o casa sau un business pe care o/îl dețin sunt sancționați cu warn.

Jucătorii ce organizează evenimente și nu oferă premiul o să fie sancționați cu warn pentru eveniment fake.

 * Pentru a reclama un jucator ce a facut un eveniment fake, sunt necesare dovezi cum ca ati participat la evenimentul respectiv. Lipsa dovezilor de participare va duce la inchiderea reclamatiei pe motiv de 'dovezi insuficiente'.

Jucatorii ce organizeaza evenimente de tip sms ce contin mesaje jignitoare sau cu scopul de a lua in deradere un alt jucator o sa fie sanctionati cu warn.

Jucătorii ce organizează evenimente ce includ sponsorizări (ex de ad: fac event stunt, pentru a participa transfer 100k / primul care imi da 100k castiga 200k) se sancționează cu warn.

Jucatorii ce organizează evenimente in care sunt necesare actiuni in afara jocului vor fi sanctionati cu warn. (ex: "Dau 5kk cui imi da like la video-ul de pe youtube / dau 2kk daca dai like pe facebook / intra pe link-ul asta si iti dau bani / s.a.m.d")

Jucatorii ce organizeaza evenimente in care este necesara ghicirea unor numere/cuvinte/etc, vor fi sanctionati cu warn.

Nu ne implicăm în rezolvarea următoarelor dispute între jucători;

-       pariuri, duele, curse sau jocuri de noroc, pe bunuri sau avere personală.

-       servicii contra cost, angajamente sau acorduri și contracte verbale.

-       împrumuturile făcute de bunăvoie (excepție fac tranzacțiile temporare).

-       transferuri bancare greșite sau cu destinatar greșit.

Reclamațiile cu același obiect, din cele menționate mai sus, nu vor fi soluționate.

Jucătorii ce cer bani/bunuri pentru intrarea intr-o factiune sunt sancționați cu ban 7 zile pe motiv cerere bunuri pentru intrare in factiune si vor primi uninvite din factiune cu 60FP pe acelasi motiv. De asemenea, jucatorii ce ofera bani pentru a intra in factiuni se incadreaza in aceeasi regula.

In cazul in care un membru staff se incadreaza in regula de mai sus, se poate acorda ban permanent de la prima abatere, in functie de situatie.

Tentativa de afaceri ilegale se sanctioneaza cu ban permanent. (ex: “sau avere aici pe avere x server”, “cumpar bani de 25 psf”, “imi vand contul”, “astept sms, cumpar cont 25 psf etc”).

- > Alte reguli:

Jucătorii care dețin o casă sau un business trebuie să joace 10 ore în ultimele 30 de zile (1 oră la 3 zile), în caz contrar bunul respectiv va fi trimis la licitații.

Business-urile și casele sunt destinate jucătorilor activi, fiind o parte importantă a economiei serverului.

Este interzisă punerea de nume indecente la house name / bussiness name / text vip pe masina / numar inmatriculare masina / pet, abaterea de la această regulă este sancționată cu warn.

Este interzisă postarea de informații personale a unui jucător fără acordul acestuia (jucătorul în cauza trebuie să reclame acest lucru), abaterea de la această regulă este sancționată cu ban 1-7 zile.

Parcarea vehiculelor personale in strada sau in fata caselor/bizurilor (locuri ce incurca jucatorii din a iesi din interior.. in general cele parcate direct in usa) este interzisa si este sanctionata cu warn pe motiv 'park non-rp'.

Este interzis sa provocati un jucator la a incalca regulamentul pentru a ii face ulterior o reclamatie. Reclamatiile create in acest fel nu vor fi luate in considerare.

Folosirea unui nickname asemanator cu al altui jucator cu scopul sanctionarii acestuia si inducerii in eroare a adminilor va duce la banarea permanenta a contului respectiv. (level 1-5)

 

 

- > Despre versiunile de SA:MP alternative:

 

Conectarea de pe cliente de SA:MP alternative (de exemplu cel pentru Android sau RESAMP pentru desktop) desi este posibila nu este recomandata.

Conectarea de pe orice alt client de SA:MP alternativ poate duce la banarea contului dvs de joc, din pricina faptului ca acestea simuleaza clientul original.

Serverul poate acorda ban jucatorilor daca anumite informatii primite sunt considerate a fi invalide.

Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...